Gospodarski forum u Orašju

Posavina

Na inicijativu Gospodarske komore Županije Posavske i u suorganizaciji sa Ministarstvom gospodarstva, rada i prostornog uređenja Vlade ŽP, danas (22.09.) u dvorani hotela Navis održan je Gospodarski forum na aktualnu temu vezanu za koronavirus, sa zdravstvenog ali i gospodarskog aspekta. Skupu su bili nazočni ministri u Vladi ŽP, Dragutin Živković, Damir Živković i Mato Brkić, Nikica Pažin, voditelj ureda Hrvatske Gospodarske komore u veleposlanstvu RH u BiH, dr.sc. Vjekoslav Vuković, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH u Orašju, kao i predsjednik Gospodarske komore Županije Posavske Zvonko Mišković.

Tijekom Gospodarskog foruma u Orašju dr. Goran Pavić, specijalista epidemiolog pri Zavodu za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje održao je predavanje o aktualnoj pandemiji koronavirusa, kako u svijetu tako i na području Županije Posavske, sa konkretnim pokazateljima te sugestijama koje podrazumijevaju i dalje pridržavanje svih epidemioloških mjera, kako u tvrtkama tako i u javnom prostoru, ukoliko ne želimo širenje epidemije.

-Ovo je naš treći forum a namjeravamo i dalje takvu aktivnost. Temu smo pojašnjavali poljoprivrednim proizvođačima, za drvnu industriju, a ovo je forum usmjeren prije svega prema gospodarstvu. Mi smo pogranično područje sa Hrvatskom pa smo neke od tema usmjerili i na pitanja koje zanimaju naše poduzetnike, naglasio je Mišković te napomenuo da je ured Gospodarske komore sada izmješten iz ranijih prostora u Vladi ŽP u prostore koji se nalaze u Trećoj ulici u Orašju.

(zupanijaposavska.ba)