OPĆINA ORAŠJE FINANCIRA NABAVKU APARATA ZA SNIMANJE ZUBA U DOMU ZDRAVLJA

Posavina
Dom zdravlja, odnosno Stomatološka služba Doma zdravlja Orašje, po prvi put u povijesti dobit će aparat za snimanje zuba ovakve kvalitete, a stanovnici općine Orašje neće za ovom uslugom morati ići u Brčko ili još dalje gradove. Nabavku aparata financirat će Općina Orašje, a za ovu namjenu Općinski načelnik Marijan Oršolić odobrio je planirana novčana sredstava u iznosu od 50.000 KM.
Nabavom aparata za snimanje zuba bit će kompletirana stomatološka usluga koju pruža Dom zdravlja Orašje svojim korisnicima. Stomatološka služba radi od 07 do 15 sati i broji tri tima, dva za odrasle pacijente i jedan za djecu. –„Cijene popravka zuba u našem Domu zdravlja za osiguranike koštaju najviše do 10 KM, što je i do pet puta jeftinije nego u privatnim ordinacijama. Jedino nam je nedostajao aparat za snimanje zuba kako bismo mogli pružiti kompletnu uslugu” kazao je ravnatelj Doma zdravlja Orašje dr.Ivan Benković.
Načelnik općine Marijan Oršolić je naglasio kako je ovaj aparat bio potreban za sve stanovnike općine Orašje, zato što ga nema ni u privatnoj praksi niti u Domu zdravlja. –„Općina je donijela odluku da se pomogne našim građanima kako za ovom uslugom ne bi morali odlaziti izvan područja općine“, poručio je načelnik Oršolić i obećao kako će i dalje pratiti rad stomatološke službe u Orašju i u skladu s općinskim mogućnostima razvijati službu nabavkom i drugih stomatoloških pomagala, poput novih stomatoloških stolica ili uređenjem stomatološke ordinacije u novoj zgradi Doma zdravlja Orašje, izvijestili su iz Općine Orašje.
(radioorasje.com)