Obavijest braniteljima sa područja Županije Posavske

Posavina

Sukladno Zakonu o dopunskim pravima branitelja u Županiji Posavskoj i Odluke o sudjelovanju osiguranih osoba u troškovima zdravstvene zaštite na prostoru Županije Posavske branitelji sa prebivalištem na području Županije Posavske oslobođeni su plaćanja troškova u sekundarnoj i višoj razini zdravstvene zaštite, odnosno, troškovi koji nastaju kao posljedica bolničkog liječenja ili daljeg liječenja po preporuci nadležnih tijela u području zdravstvene zaštite sa područja Županije Posavske za branitelje se neće naplaćivati.
Zavod zdravstvenog osiguranja izdavat će markice braniteljima koji dostave dokaz o pripadnosti postrojbama u Domovinskom ratu. Uvjerenje o pripadnosti postrojbama u Domovinskom ratu, koje se koristi kao dokaz o statusu branitelja, izdaju općinske Grupe za pitanja evidencija iz oblasti vojne obveze u Orašju, Odžaku i Domaljevcu.
Troškovi branitelja koji nastaju u primarnoj zdravstvenoj zaštiti sufinancirat će se u visini do 50% nastalih troškova putem Granta za branitelje u okviru Proračuna Županije Posavske, sukladno Pravilniku o ortopedskim i drugim pomagalima, lijekovima i liječenju, izvijestili su iz Ministarstva branitelja Vlade Županije Posavske.