NAJAVLJUJEMO DERBY 16.KOLA PRVE LIGE FBiH HNK ORAŠJE – NK ZVIJEZDA GRADAČAC!

Posavina Sport i Zdravlje

Ovaj meč će obilježiti i trenerski dvoboj, a kome će pripasti ostaje da vidimo. Mato Neretljak dobro poznato ime koji nosi epitet jednog od najboljih trenera Prve lige i danas u ulozi prvog stratega jake ekipe iz Gradačca. Zvjezdaši iz Gradačca dolaze sa velikim ambicijama obzirom da je klub dolaskom trenera Neretljka uz veliku podršku Uprave crveno bijelih napravio veliki zaokret u igračkom i organizacijskom smislu.

Opis nije dostupan.

Oraški labudovi također nisu mirovali tokom stanke te su kvalitetno skautirali što je se moglo vidjeti iz predhodnih pripremnih utakmica. Trener Labudova na krilima iskusnog dvojca Prgića i Maroševića gaji optimizam uz dobru formu Dedića i dodatne nove snage Galina,Trifkovića Mijokovića ,Blagojeviča i Kojića Navedena kombinacija unosi optimizam u sigurno proljeće na Savi.

Opis nije dostupan.

Ovaj susret je odlikovan sa mnogim zanimljivostima na prvom mjestu izdvojili bi trenerske rokade.

Dario Damjanović sadašnji trener Orašja koji je baš došao iz Zvijezde. Dok je Matin put poznat svima ljubiteljima nogometa u Posavini i mnogo šire. Isprepletenost Zvijezde i Orašja ogleda se i u mnogim igračima koji su igrali za oba tima od Fačića preko Šarkanovića ,Mujčića i Vidovića.

Opis nije dostupan.

Orašje i Gradačac još jednom su pokazali kako su kroz ove godine Iznjdrili pravi Posavski derbi koji se odlikuje poštovanjem i uvažavanjem. Utakmica se igra u subotu (06.03.) s početkom u 15h na stadionu Goal

Opis nije dostupan.