NA DANAŠNJI DAN 2014:BOSANSKU POSAVINU POGODILE VELIKE POPLAVE

Posavina

17.5.2014.g. ostati će u trajnom gorkom sjećanju stanovnicima Županije posavske kada su Sava i Bosna u samo par dana uništile ono što se cijeli život izgrađivalo i ulagalo – od obiteljskih domova, do gospodarskih i poljoprivrednih dobara.

Opis nije dostupan.

Na današnji dan prije 7 godina,uslijed neviđenog vodostaja rijeke Save,puknuo je obrambeni nasip u Kopanicama pri čemu je Sava poplavila kompletno područje istočnog dijela općine Orašje.Prije toga rijeka Bosna je već zauzela područja općina Odžak,Šamac i Domaljevac-Šamac.Unatoč nadljudskim naporima stanovništva i borbom s vodenom stihijom,ove su dvije rijeke zauzele oko 74% područja županije posavske i nanijele materijalnu štetu blizu 200 milijuna KM.

Opis nije dostupan.

Na očuvanju nasipa uz magistralnu prometnicu Tuzla-Orašje bilo je angažirano oko tisuću ljudi koji su tamo postavili 200 tisuća vreća i one tada predstavljali zadnju crtu obrane prema Orašju.

 

Opis nije dostupan.

 

To što se Bosanskoj posavini dogodilo u maju 2014. je ravno kataklizmi. Svi nekako pokušavaju potisnuti sjećanja na taj period, i zajedno ostaje nada da takve prizore iz Posavine više nikada nećemo morati gledati.