Marko Prgić : “Još nisam vidio da neko slavi bod kao da je osvojio prvenstvo”

Posavina Sport i Zdravlje

Kapiten Orašja Marko Prgić za MeridianSportBH je prokomentarisao dešavanja sa utakmice protiv GOŠK-a, a potom se osvrnuo na posljednje kolo u kojem će “Labudovi” pokušati pozitivnim rezultatom izboriti opstanak.

Nakon utakmice prošlog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine između Orašja i GOŠK-a na stadionu “Gol“, gosti su dosta protestvovali na suđenje i domaćina, dok je Orašje sve te tvrdnje demantovalo.

Prvo, GOŠK je od prve minute počeo sa prigovorima iz ne znam kojih razloga. Pogotovo njihova klupa predvođena trenerom i ostalim. Kada su poveli 1:0, igrač Bošnjak kojeg jako poštujem, ne znam zašto i zbog kojih razloga je nakon malo jačeg starta izašao sa terena prigovarajući i nama i sudiji utakmice, gdje je Živković zasluženo dobio žuti karton. Nakon svega toga imali smo potpunu dominaciju, sudija je svirao dva penala koja su apsolutno bila, to se lako može provjeriti” – rekao je Marko Prgić i dodao:

Oni su tri puta šutali po golu i dali tri gola. Mi svoje šanse nismo iskoristili i to je to. Sudija ni u kom slučaju nije uticao na rezultat, kao što to oni predstavljaju. Oni su bili lošija ekipa, ali su igrali za neke druge klubove pa im je sve smetalo. Igram 13 godina za Orašje, ali još nisam vidio ovako slavlje boda, kao da su osvojili prvenstvo. Nažalost moramo tražiti bod spasa u zadnjem kolu, iako ekipa svojom kvalitetom predvođena trenerom Damjanovićem ovu polusezonu apsolutno ne zaslužuje ovu poziciju. Izgubli smo ritam nakon utakmice protiv Budućnosti kući gdje smo dobili tri crvena kartona i izgubili 2:1, ali nismo pravili cirkus kao Gabela“.

Orašje u posljednjem kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine gostuje Jedinstvu i bod bi im bio dovoljan da matematički ostvare opstanak. Sve moguće ishode šampionata, možete pročitati ovdje.

Ono što znam i doživljavam je da su svi protiv Orašja zbog nekih prošlih vremena i nekih priča da nam se pomagalo. Borićemo se do kraja, vjerujemo u svoju kvalitetu i opstanak u ligi, kao što vjerujemo da će Travnik odigrati pošteno protiv Čapljine” – istakao je kapiten Orašja.

Dok se uz Slaven čeka još jedna ekipa koja je putnik u niži rang, Posušje je novi šampion Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

(meridianbetsport.ba)