“Lidl” u BiH otvara minimalno šest poslovnica?

Vijesti

Dolazak njemačkog giganta, kompanije „Lidl“ u BiH i dalje se drži u tajnosti, a predstavnici kompanije ne otkrivaju poslovne planove. Međutim, nakon što je „Avaz“ objavio da je „Lidl“ već zaposlio prve radnike te ih uputio na obuku u Srbiju i Hrvatsku pojavile su se nove informacije. Obuka radnika  „Lidl“ je u BiH registriran na adresi Maglajska 1, sarajevska općina Centar. Osim u Sarajevu, „Lidl“ je registrirao poslovnice u Banjoj Luci, u ulici Sime Šolaje 1a, te u Brčkom, u Bulevaru mira 22.

Potvrđene su i dvije poslovnice “Lidla” u Živinicama, i to jedna uz magistralni put, a druga u centru grada. U međuvremenu je potvrđena i nova lokacija, i to u općini Istočno Novo Sarajevo. Naime, zastupnici u Skupštini ove općine jednoglasno su donijeli odluku o pristupanju izradi izmjene dijela Regulacionog plana Centar jedan – Sekcija M, gdje bi trebao biti izgrađen njemački trgovački centar „Lidl“.

– Nama se početkom ovog mjeseca javio privatni investitor, kompanija „City Mall“ iz Bijeljine, koji je od prethodnog vlasnika kupio ovu lokaciju. Općini se obratio s inicijativom za izmjenu Regulacionog plana za izgradnju trgovačkog centra „Lidl“. Ne želimo odugovlačiti s tim procesom jer bismo bili sretni da takav trgovački lanac dođe u Istočno Novo Sarajevo – kazao je načelnik Jovan Katić. Regulacioni plan Dodao je da Općina ne želi stopirati taj proces te da će prilagoditi Regulacijski plan i nadati se da će ovaj trgovački lanac doći na područje Istočnog Novog Sarajeva. U obrazloženju usvojene odluke navedeno je da se predmetna inicijativa odnosi na izmjenu prvobitno planirane izgradnje autosalona, na način da se izmjenom omogući izgradnja poslovnog objekta za potrebe trgovačkog lanca „Lidl“ i stambeno-poslovnog objekta.

(vecernji.ba)