Javni poziv za potporu investicijama za razvoj ruralnog turizma

Vijesti

U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Europska unija objavljen je javni poziv vrijedan 3,5 miliona KM za potporu investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnositelj prijave i minimalno dva partnera. Podnositelj prijave može biti jedinica lokalne samouprave, poduzeće ili obrt koji se bavi pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda, javna ustanova i organizacija koja upravlja zaštićenim prirodnim područjima u BiH, nevladina organizacija (NVO) i udruženje s iskustvom u vođenju projekata razvoja i promocije turističke ponude.

Svaki podnositelj prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 50.000 KM do 250.000 KM (bez PDV-a). Za svaki projekt, podnositelj prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 15% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova investicije bez PDV-a (tj. minimalno 15% sufinanciranje podnositelja prijave i partnera i 70% financiranje kroz mjeru potpore od strane Projekata EU4AGRI).

Krajnji rok za podnošenje prijava je 07. ožujak 2022. godine, navodi se u javnom pozivu.

Javni poziv i potrebne obrasce možete preuzeti ovdje.