INTERVJU S STJEPANOM PILJIĆEM NAČELNIKOM OPĆINE DOMALJEVAC-ŠAMAC

Domaljevac-Šamac Posavina Vijesti

Stjepan Piljić, po struci sam profesor pedagogije a trenutno obnašam dužnost načelnika Općine Domaljevac-Šamac. Oženjen sam i imam dvoje djece. Kroz svoju profesionalnu karijeru radio sam različite poslove u privatnom sektoru, zatim dugo godina u obrazovnom sustavu a kao veliki ljubitelj sporta bio sam angažiran kao tajnik i predsjednik našeg premijer ligaša HOK Domaljevac.

PUM:Za vrijeme vašeg mandata ističe se briga o mladima. Poznata je veća podrška radu vrtića . Koje se tu to još odluke i mjere po pitanju statusa mladih?

Uz značajna izdvajanja za rad vrtića donosili smo i niz drugih mjera kojima smo pokazali socijalnu odgovornost prema mladoj populaciji na području naše općine. Od toga ću izdvojiti potpore za nabavku školske opreme za učenike osnovnih i srednjih škola, potporu za studente, sufinanciranje prijevoza učenika, potpore za novorođenu djecu.Pored toga značajno smo podupirali rad naših sportskih klubova a posebno segment rada s mladim igračima. Poznato je da su iz ove sredine potekli mnogi sportski talenti stoga moramo podržati klubove koji ulažu napore u razvoj mlađih kategorija.Podržavali smo i udruge mladih iz drugih područja rada, nagrađivali najuspješnije učenike i još dosta toga a u narednom razdoblju planiramo zajedno s višim razinama vlasti raditi na programima upošljavanja i stambenog zbrinjavanja mladih.

PUM: Vodovod jedan od bitnih projekata. Približite čitaocima značaj tog projekta.

Za stanovnike naše općine opskrba vodom jedan je od najvećih problema osobito ljeti za vrijeme niskog vodostaja. Zbog te činjenice ovaj projekt smo stavili u vrh prioriteta a rezultati našeg rada vidljivi su na terenu. Ove godine osigurali smo preko milijun maraka za izgradnju vodotornja i dijela vodovodne mreže. Treba ipak imati u vidu da se radi o najvećem infrastrukturnom projektu u novijoj povijesti naše općine koji je zahtjevan i skup. Ovakvi projekti se ne mogu završiti odjednom nego u fazama, stoga bih zamolio naše građane da budu strpljivi. Dajemo sve od sebe kako bi vodovodna mreža što prije stigla u sve dijelove naše općine.

PUM: Kako vidite Općinu Domaljevac- Šamac u investicijskom pogledu?

U investicijskom pogledu vidim našu općinu kao mjesto pogodno za ulaganje. Općinska uprava se maksimalno stavlja na raspolaganje i nastojat će olakšati svakome tko želi pokrenuti posao, svakome tko ima ideju i želju da radi. Naša općina ima mnoge prirodne resurse koji se mogu učinkovito iskoristiti. Od toga svakako izdvajamo termalne izvore koje želimo staviti na raspolaganje investitorima. Ovaj resurs može se koristi za stakleničku proizvodnju kao i za banjski turizam. Ove djelatnosti nisu u suprotnosti nego se nadopunjuju. Uz potencijal lovnog i ribolovnog turizma, proizvodnju zdrave hrane, naša općina ima predispozicije da u budućnosti postane turistički orijentirana.

PUM:Vaš dugoročni cilj?

Dugoročni cilj je da naša općina bude mjesto poželjno za život, gdje će ljudi imati različita mišljenja i ideje ali neće zbog toga raditi jedni protiv drugih, mjesto gdje se može dostojno zarađivati za život i neće razmišljati o odlasku.

PUM: Vaša poruka građanima i biračima?

Poštovani mještani i mještanke općine Domaljevac-Šamac, ukoliko želite stabilnu općinu, realiziranje ključnih razvojnih projekata i poboljšanje kvalitete života ljudi, izađite na izbore 15. studenog i dajte svoje povjerenje Stjepanu Piljiću i kandidatima sa liste Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine. Svako vam dobro i živjeli.