GRAĐANI ORAŠJA UŽIVALI U DEFILEU SKUPOCJENIH ČETVEROTOČKAŠA

Posavina
Građani Orašja i susjednih mjesta jučer su imali iznenadno i ugodno zadovoljstvo uživati u paradi unikatnih skupocjenih luksuznih modela automobila koji su prvi put protutnjali Posavinom u sklopu One Life Rallya, koji je prvi put održan u BiH. Bio je to raj za oči za ljubitelje četvero točkaša kakav se rijetko može vidjeti na ovim prostorima. Nakon dolaska skupine od 50-tak automobila u Orašje, okupljenima je zastajao dah od moćnih strojeva, među kojima su se isticala skupocjena sportska vozila Lamborghini, Ferrari, Porsche, Bentley, Maserati, Ševrolet i mnogi drugi atraktivni modeli, rijetko viđeni u BiH o kojima bh građani mogu samo sanjati. O tome svjedoče i vrtoglave cijene takvih vozila, koje se kreću i do nevjerojatnih 500.000 eura, što je bio i razlog velike gužve za fotografiranje i potražnju autograma od vozača.
Može biti slika sljedećeg: jedna ili više osoba, automobil i cesta
Posjetitelji su mogli prići automobilima bez ikakvih ograničenja, fotografirati se, pa čak i sjesti u neke od njih. Vozači su bili iznimno ljubazni i prijatni, uglavnom su iz Europe, a ima ih iz Dubaia, Amerike, veći broj iz Rusije i dosta iz regije Balkana i svi ističu kako im nije cilj utrka i rally kao vid natjecanja, nego samo uživanje u vožnji, krajolicima i gastronomskoj ponudi zemalja koje posjećuju. Jedinstveni su u tvrdnji kako za vozače ovih supersportskih automobila, vožnja predstavlja užitak i životnu filozofiju i poručuju kako su događaji ovakve vrste jako važni za BiH, njenu promociju u svijetu, kao i razvoj turizma.
Ovogodišnji rally se vozi od Istambula, prolazi preko Sofije, Prištine, Sarajeva i Budimpešte, a konačan cilj je u Pragu. Na putu od Sarajeva, sudionici su se kratko zadržali i u Orašju, gdje su prešli granicu i zaputili se autocestom prema Budimpešti. Iskoristili smo ljubaznost vozača sudionika rallya među kojima smo susreli Mikija Pantelića iz Obudovca koji živi u Njemačkoj. Miki ističe kako su sudionici rallya, njih 90-tak posjetili Sarajevo, a na cilju u Pragu nema nikakvih nagrada, nego samo doznaju koja je ruta izabrana za iduću godinu.
Može biti slika sljedećeg: automobil
–„Jedino zadovoljstvo je u druženju, održavanju prijateljskih veza, idemo zajedno na ljetovanja i zimovanja, a jednom godišnje imamo rutu koja se svake godine održava na drugim destinacijama. U svemu tome je prisutna i humana nit koja nas još jače povezuje kroz mogućnost da možemo prikupiti humanitarnu pomoć i usrećiti one kojima je pomoć potrebna. Ove godine izabrali smo udrugu „Srce za djecu“ u Sarajevu i uvjereni smo da ćemo prikupiti dobar iznos kako bi obradovali sarajevske mališane koji boluju od raka“, kazao je Miki Pantelić i dodao, – „Moram naglasiti kako je ove godine s nama prijatelj Emil iz New Yorka koji je obećao da će za svaki prijeđeni kilometar pokloniti po jedan euro, a u planu je da prijeđemo oko 3.200 kilometara“. Pantelić nam se povjerio kako gaji dugogodišnju ljubav prema brzim automobilima, a ona datira od davnih 70-tih godina kada ga je kao dijete fascinirao film u kojem se radnja odvijala na putovanju od istočne do zapadne obale u Americi.
Može biti slika sljedećeg: automobil i cesta
(radioorasje.com)