GODINA U ZNAKU ŽOKICA

Posavina Sport i Zdravlje
PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI OPĆINE ORAŠJE ZA 2019. i 2020. GODINU
Športski savez općine Orašje, nastavio je tradiciju proglašenja najboljih u sportu na prostoru općine Orašje, koja traje redovito od 2007. godine. I ove godine Savez je proglasio najbolje sportaše u muškoj i ženskoj konkurenciji, te najbolji sportski kolektiv, koji su svojim sjajnim uspjesima na prostoru BiH i u inozemstvu tijekom 2020. godine predstavili Općinu Orašje u najboljem svjetlu. Epidemiološka situacija u protekloj godini nije dozvoljavala održavanje javnih skupova i manifestacija, pa tako i proglašenje najboljih sportaša. Ipak Upravni odbor Športskog saveza općine Orašje nije dozvolio da prašina prekrije njihove uspjehe koje su ostvarili u 2019. godini i odlučio je odati javno priznanje i nagraditi njihove rezultate.
Priznanja, koja je uručio predsjednik Športskog saveza Općine Orašje Joso Đurčević, za 2019. godinu dobili su: Anto Oršolić iz Tolise, igrač i pomoćni trener Hrvatskog odbojkaškog kluba Domaljevac, šahistica Ivana Mikić iz Vidovica, članica „Akademije šampiona – Doboj Istok“ iz Doboj Istoka i Sportski klub „ATLETICO 1919.“ iz Orašja. Za najboljeg sportaša općine Orašje u 2020.godini proglašen je odbojkaš Davor Dominković iz Tolise, kapetan ekipe HOK Domaljevac. Najbolja sportašica je 15-godišnja Dora Brašnić iz Orašja, članica ŽOK „Orašje“, dok je najbolji sportski kolektiv Ženski odbojkaški klub Orašje, koji je tijekom 2020. godine postigao odlične sportske rezultate.
Izboru najboljih u sportu prethodila je redovita sjednica Športskog saveza Općine Orašje, na kojoj su među ostalim razmatrana i usvojena izvješće o radu i financijsko izvješće za 2020. godinu, te Plan rada i plan prihoda i rashoda za tekuću godinu. Dosta rasprave je bilo oko raspodjele sredstava za ovu godinu, gdje su prisutni izrazili potrebu da se prema nadležnim tijelima u Općinskom vijeću upute zamolbe da izdvajanje transfera za sport, bude mnogo veće nego što je sada. Na sjednici je promoviran i Godišnjak „Šport u 2020“, autora IljeDominkovića, u kojem su zastupljeni brojni tekstovi i fotografije kroz prikaz rezultata klubova i sportaša općine Orašje.
Opis nije dostupan.