DONATORI S PODRUČJA ŽUPANIJE POSAVSKE U BANOVINU DOPREMILI 120 TONA GRAĐEVNOG MATERIJALA

Posavina
Vrijednu donaciju od 120 tona građevnog materijala, koji je na potresom razrušenom području trenutačno najpotrebniji, jučer su dopremili donatori sa područja Županije Posavske. Riječ je o pet tegljača s cementom, termo blok-opekom i crijepom koje će dobiti stradalnici na području Siska, Petrinje i Donjih Kukuruzara. Suradnja s poduzetnicima ostvarena je posredstvom HGK – Županijske komore u Sisku i Gospodarske komore ŽP.
U pratnji konvoja bio je i ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Vlade ŽP Dragutin Živković, koji je izrazio zadovoljstvo što su ostvarili svoje najave o pomoći stradalom području. –„U akciju su se spremno uključili članovi Udruge poduzetnika iz općina Orašje, Odžak i Domaljevac Šamac, uz logističku potporu županijskog Ministarstva gospodarstva, rada i prostornog uređenja“, izjavio je ministar Živković koji je čelnicima Siska, Petrinje i Donjih Kukuruzara predao dokumenta o donacijama, te najavio nastavak potpore.
Sudionike humanitarnog konvoja pri dolasku u Sisak, pozdravio je predsjednik Županijske komore Tihomir Babić, koji je podsjetio kako je riječ o drugom dijelu najavljene donacije, a prvi konvoj od osam tegljača robe stigao je prije 15-tak dana. U korisnike donacije uključeni su Donji Kukuruzari u koje je, tijekom i nakon Domovinskog rata, doseljen veći broj Hrvata iz Bosanske Posavine. To je samo jedna od akcija pomoći Komore koja je na više načina pomogla stradalom stanovništvu, među ostalim i pri izgradnji kontejnerskog naselja u Petrinji. U ime korisnika zahvalio se sisački dogradonačelnik, ujedno i načelnik Gradskog stožera civilne zaštite Marko Krička. Istaknuo je kako je svaka pomoć dobrodošla, te da će i ta pomoć, kao i sve dosadašnje, biti transparentno iskorištena. Dodao je kako Stožer vodi strogu evidenciju o raspodjeli pomoći, pa će donatori, ako to žele, moći dobiti podatke s imenom i prezimenom svakog korisnika, izvijestili su iz Hrvatske gospodarske komore.
(radioorasje.com)