Damjanović o jučerašnjem meču za pamćenje: Ako ovo ne mogu ‘sažvakati’, neka se ne bave fudbalom…

Orašje Posavina Sport i Zdravlje

U centru pažnje bio je sudija Ljevo iz Mostara

Pomalo nevjerovatan meč odigrali su jučer nogometaši Orašja i Budućnosti u Orašju. Gosti su slavili sa 2:1 u susretu sa čak tri crvena kartona, 17 žutih, te dva penala.

Glavni sudija meča na stadionu Goal bio je Sandi Ljevo iz Mostara i jasno je da će se njegovo dijeljenje pravde naći pod lupom Sudijske komisije NS FBiH. Ljevo je prvi crveni pokazao već u trećoj minuti, drugi u 26., a treći pred sami kraj. Sve domaćim nogometašima, a naravno nećemo ocjenjivati da li su odluke ispravne ili ne.

Tri puta je pokazao na bijelu tačku, jednom za domaće, dva puta za goste, ali jedan penal za Banovićane je na asistenciju pomoćnika poništio. Žuti karton dobio je i trener Orašja Dario Damjanović, nekadašnji reprezentativac naše zemlje sa iskustvom igranja u Hrvatskoj, Rusiji, Njemačkoj, Srbiji…

“Čovjek sam koji je obišao kontinente, igrao i Bundesligu, ali nedostajalo mi je ovo. Pričali su mi da su svašta dešava, bio sam ja u ovoj ligi, izašao 2003. godine, neke stvari ne pamtim. Želim da kažem da su gosti iz Banovića zasluženo dobili utakmicu, kako i na koji način, to neka ostane misterija. Imali smo dva, a zatim tri igrača manje, odgovorno tvrdim da nismo imali nikakve šanse, te mogu reći da su ovi moji momci za mene šampioni. Ono što su oni proživjeli danas sumnjam da bi ijedan igrač i psihički i fizički mogao podnijeti. U 89. utakmici njihov igrač je sa gol linije skinuo loptu, mogli smo dakle povesti, a onda penal za goste i pobjeda. Vjerovatno je bio penal, dok je sudija svirao“, kaže ljubazni Damjanović za SportSport.ba.

Jasno je da će se Labudovima biti teško dići nakon utakmice u kojoj su se mnogo potrošili, bili su na pragu velikog boda  protiv brojčano nadmoćnijeg rivala, no na kraju su izgubili.

“Ako momci ne mogu ovo ‘sažvakati’, onda neka se ne bave fudbalom. Šta je ovo nama nepoznato? To se dešava u fudbalu. Odmah se sjetim utakmice BiH sa Španijom kada smo primili gol u tamo nekoj 99. minuti. Plakao sam kao kiša. Tada je bio pokojni Milan Jelić, sjećam se kada smo došli za švedski stol, a on mene pitao zašto plačem. Ja jednostavno nisam mogao vjerovao da tada primamo gol. Šta sada da kažem? To su takve utakmice“.

Otkrio je kako je izgledala svlačionica njegovog tima poslije jučerašnjeg meča za pamćenje.

“Skidam im kapu, nema tu šta. Proživjeli su torturu sa dva igrača manje, imali na kraju i šansu za pobjedu. Poznavao sam i njihovu ekipu, nisu nam napravili nešto konkrektno, nama su se osjetili ti crveni i to je to“.

(Sportsport.ba)