Brčko: Više lica uhapšeno zbog tuče

Vijesti

Izvještaj Policije Brčko distrikta sa pregledom značajnih sigurnosnih događaja u periodu od 14.01.2022. od 06,00 sati do 17.01.2022. godine do 06,00 sati.

KRIMINALITET:

– U izvještajnom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kriminaliteta zabilježena su četiri krivična djela  i to: jedna teška krađa i krađa, zatim oštećenje tuđe stvari i oduzimanje tuđe pokretnine.

JAVNI RED I MIR:

– U navedenom vremenskom periodu u oblasti narušavanja javnog reda i mira lica A.B. rođen 1999. godine u Brčkom, zatim D.Š. rođen 1997. godine u Maoči i A.B. rođen 1998. godine u Brčkom su lišena slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. “Drsko ponašanje”, 5. “Učestvovanje i izazivanje tuče”, 7. “Ugrožavanje sigurnosti i izazivanje osjećaja ugroženosti” i  8. “Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” Zakona o javnom redu i miru, dok je lice M.K. rođen 1962. godine u Maoči počinio prekršaj iz člana 4. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH. Protiv navedenih lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

– Izdvajamo više prijava tokom vikenda koje su Policiji Brčko distrikta BiH upućene putem telefona ili e-maila, a tiču se glasne muzike u jednom ugostiteljskom objektu.

SAOBRAĆAJ:

–  Tokom navedenog perioda zabilježene su četiri saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 24 vozača i vozila. Od toga 19 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola,  tri lica jer su vozilima upravljala prije sticanja prava na upravljanje, jedno jer je vozilom upravljalo u vrijeme trajanja zabrane upravljanja istim i jedno lice koje je upravljalo vozilom nakon isteka važnosti potvrde o registraciji.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević