Brčak trči 600 kilometara od Beča do Brčkog za djecu u potrebi

Vijesti

Brčak Miroslav Dudić zvani Miran koji živi i radi u Beču u lipnju ove godine kreće u humanitarnu avanturu života. Miran koji je inače dugogodišnji medicinski radnik u Beču kreće na maraton od 600 kilometara koji će trajati 8 dana. Cilj mu je za 8 dana pretrčati rutu čiji je START 8.6.2022. godine ispred bolnice „Göttlicher Heiland“ u Beču (Austrija), a FINISH 16.6.2022. godine u njegovom rodnom gradu Brčkom (Bosna i Hercegovina).

U navedenom periodu Miranova je namjera potpuno samostalno pretrčati dionicu od 600 kilometara koja će ići Austrijom, Mađarskom, Hrvatskom i u konačnici završiti u Brčkom u Bosni i Hercegovini. Ovaj poduhvat je humanitarnog karaktera i svi sponzorski i dobrovoljni prilozi koje Miran prikupi bit će namijenjeni za školske obroke i školske izlete djeci lošeg imovinskog statusa u nekoliko brčanskih osnovnih škola.

Miran sve ljude dobre volje poziva da podrže njegov humanitarni projekt i poručuje: „Budite sa mnom! Učinimo to zajedno! Pobrinimo se da jedna mlada generacija ima bolje danas za bolje sutra.“ Za ve potencijalne medijske i humanitarne sponzore ovoga projekta Miran poziva da mu se slobodno obratite direktno na mail: m.dudic@gmx.at

Otisak.ba