BRAVO: Obudovljanke u Premijer ligi!

Vijesti

Ljubitelji odbojke u Posavini biti ce bogati za pravi Posavski derbi.Nakon Žokica iz Orašja svoj nastup u Premier ligi izborile su Zvjezdice iz Obudovca

“Zvijezda” je rezultatom 3:0 pobijedila ekipu “Maglića iz Foče”.

Sinoć su obe ekipe prikazale sve elemente odbojkaške igre zbog kojih vrijedi trenirati, igrati, a publici pratiti i gledati.

Nije se dug put osjetio ni na igri gostujuće ekipe, koja je u svakom setu bila u igri do samog kraja.

“Treba napomenuti da je i u ovoj utakmici naše ekipa u startnoj postavi imala četiri igračice 2005. godište, koje su opravdale ukazano povjerenje i pokazale da su budućnost kluba. Nije ova pobjeda bila “obična” pobjeda za tri boda, ovo je pobjeda koja i matematički našu ekipu stavlja na prvo mjesto i plasman u Premijer ligu BiH”, navode u klubu.

Obudovac i Šamac su dočekali titulu i igru u najvišem rangu BiH odbojke.

Titulu du dočekali i Batkuša, Pelagićevo, Lončari i cijela Posavina iz koje se selektira igrački kadar.

“Naredne subote je predviđeno posljednje, 22 kolo, proglašenje pobjednika, dodjela pehara i medalja i utakmica sa ekipom Glasinca sa Sokoca, a mi naše slavlje možemo početi već sada. Djevojke pišu istoriju jednog malog mjesta sa velikom tradicijom muške i ženske odbojke”, ističu i klubu i dodaju da ekipa putuje u Ljubinje na utakmicu 21. kola sa ekipom koja je odbojkaški odškolovala Ivana Čolić, a ona sa velikim uspjehom već dvije sezone brani boje ovog kluba.

(mojsamac.info)