LEGENDARNI BH. REPREZENTATIVAC ČAK I NAKON 20 GODINA PRVI NA VJEČNOJ LISTI PO BROJU NASTUPA U DRESU BIJELO PLAVIH!!

Posavina Sport i Zdravlje
On je jedan od najkultnijih od svih kultnih u HNL-u. Njegov opus, brojke i činjenice govore same za sebe jer je on jedan od najboljih lijevih bočnih igrača HNL-a ikadaBakir Beširević.

Bakir Besirevic, NK Osijek News Photo - Getty Images

Igrač s najviše nastupa u dresu Nogometnog kluba Osijek je nezaboravni Bakir Beširević. I dalje će mnogi reći da je bio najbolji igrač izvan Hrvatske koji je nastupao za Bijelo-plave iako ga, zapravo, nitko i nikada nije smatrao strancem. Naprotiv, popularni je „Baka“ od samoga dolaska u Gradski vrt, pa do odlaska iz Osijeka bio i ostao istinski ljubimac navijača, ali i jedan od onih igrača koji su se itekako respektirali u osječkoj svlačionici.

 

Može biti slika sljedećeg: tekst "1. Bakir Beširević 265 2. Damir Vuica 3. Mile Škorić 4. Tomislav Šorša 5. Josip Balatinac 251 249 225 204"

 

Britka fizionomija, granata u ljevici, stav galskog ratnika koji je druk prenosio na cijelu momčad ostavile su posebne emocije u srcima osječkih navijača.Tko se Bakiru našao na suprotnoj strani centra, kada je sudac dao znak za početak, morao je po jaknu u klupu za rezerve da se navikne na propuhe u svojoj blizini.

Došao je u Gradski vrt početkom ljeta 1992., a u osječkim je redovima proveo punih deset sezona što je svakako vrijedno respekta i pozornosti. Ukupno je odigrao 327 službenih utakmica za Osječane, počevši od ljeta 1992. kada je iz mostarskog Veleža stigao u Slavoniju. Debi je imao u kolovozu iste godine i to u susretu protiv Šibenika na domačem terenu. Rezultat je bio 2:0, a „Baka“ se već u svojoj premijeri predstavio pogotkom. Igrajući za NK Osijek skupio je 265 nastupa u HNL-u, 45 ih je zabilježio u Kupu Hrvatske, a ima iza sebe i 17 europskih dvoboja. Postigao je 52 gola, 45 u prvenstvenim ogledima, 6 u Kupu i 1 u Europi. U gradu na Dravi je bio sve do 2002., a šest godina kasnije je završio igračku karijeru u svom rodnom Orašju.

 

Kohorta izradila grafite legendi nogometnog kluba Osijek | republika.eu

Osim Gradskog vrta, Beširević je bio jedan od kamena temeljaca reprezentacije BiH.

Može biti slika sljedećeg: 11 ljudi

Zasigurno najveći Osijekov ”stranac” i najupečatljiviji lijevi bočni HNL-a