Apel za pomoć dvogodišnjoj Anastaziji Kočić iz Orašja

Posavina

Anastazija Kočič, dvogodišnja djevojčica iz Orašje, svojim rođenjem suočila se s teškom i neizlječivom dijagnozom- Lumbalna spina bifida ( rascjep kralježnice) s hipertenzivnim hidrocefalusom. Djevojčica je 100-postotni invalid, ne hoda i ne može govoriti, a prolazi teške i zahtjevne operacije. Krajem osmog mjeseca imala je operaciju na glavi, a zbog nastalih komplikacija tri puta je bila podvrgnuta operativnim zahvatima ( zamjena pumpica u glavi zbog visokog tlaka koji je stvarao pritisak na mozak).

Anastazija je, unatoč ovakvoj dijagnozi, vesela i vedra djevojčica i  trenutačno je dobro, ali i dalje mora na redovne kontrolne preglede, fizikalne i logopedske vježbe. Djevojčica je kateterizirana  5 puta dnevno zbog neurogenog mokraćnog mjehura, svakodnevno pije antibiotike, lijekove za epileptične napade i mokraćni mjehur ,koji su jako skupi. Anastazijina majka je za nju vezana  24 sata, zbog čega nije u mogućnosti raditi, a i suprug je nezaposlen. Zbog vrlo teške financijske situacije, obratili su se za pomoć dobrim ljudima, kako bi Anastaziji olakšali bolest i odrastanje. U siječnju ponovno moraju na kontrolu u Zagreb, što je novo financijsko opterećenje. Budući nemaju vlastiti automobil, prinuđeni su plaćati najam prijevoza, što im stvara dodatne financijske izdatke, zbog čega im je svaka pomoć dobrodošla.

Pored financijske, puno znači i pomoć u hrani, jer zbog bolesti Anastazija  koristi samo kašastu hranu i kravlje mlijeko. Od higijenskih proizvoda, najnužniji su pampers pelene (6), vlažne maramice i jednokratne rukavice. Obitelj Kočić je apelom pozvala sve humane ljude, da im pomognu, koliko mogu i olakšaju tešku svakodevicu. Ujedno su zahvalili svim ljudima dobre volje,  koji su do sada dali nesebičnu potporu njihovoj malenoj djevojčici.

Građani koji osobno žele uručiti financijsku pomoć ili donaciju u proizvodima, mogu učiniti na kućnoj adresi u Orašju, 9.ul 76 ili kontaktirati Pavku Kočić na tel. 063 266 996.

Financijska pomoć se moće uplatiti na broj: Pavka Koćić 3060422856413948 Addiko bank.

Uplate iz inozemstva:

Addiko Bank dd

SWIFT code bank: HAABBA22

Partija: 29695571

Ime i prezime: Pavka Kočić

IBAN: BA393060422969557173

Uz navedene načine, moguća je i uplata Wester Unionom na ime Pavka Kočić, 9.ul. br. 76, Orašje, 76 270 Orašje.

Tel. 00387 63 266 996.

Obitelj Kočić iskreno zahvaljuje svima na suosjećanju i pomoći koja im u ovim teškim trenucima itekako puno znači!