Džakić: Zasluženo smo pobijedili

Vijesti

U okviru 22. kola Prve Županijske lige u Orašju je odigran meč u kome je domaći NK Hajduk dočekao NK „Frankopan“ Špionica.

Domaćin je bio favorit u ovom susretu a što je opravdao novom pobjedom, rezultatom 2:1. Domaći igrači (Krpić, Martinović, Vajzović, Džakić, Bajraktarević, Karać, Čolić, Ćumurović, Sahačić…)od prvog minuta sprovodili su u djelo sve zamisli šefa struke Admira Isića,igrali požrtvovano,borbeno,napadački…i uspjeli nadigrati borbene goste za novi trijumf, a sa novim trijumfom Hajduk sada ima 40 bodova, uz pozitivnu gol razliku od plus 18 zgoditaka (44:26 op.au.) i zauzima visoku treću poziciju na tabeli.

Domaćini su došli u vodstvo 1:0 u 26 minuti, a strijelac je bio Džakić i tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme. U nastavku meča viđena su još dva zgoditka,u 75 minuti Hajduk vodi 2:0 a ponovo je neumoljiv bio razigrani Džakić,da bi gosti u samom finišu meča u 88 minuti postigli počasni zgoditak za konačnih 2:1 za domaću ekipu Hajduka.

Po završetku meča radost u domačem taboru,čestitke su stizale sa brojnih strana,a dvostruki strijelac Adnan Džakić o ovoj pobjedi rekao je sljedeće:

-Od samog početka utakmica je bila otvorena,borbena i mi smo odmah krenuli sa napadima, uspjeli smo postići gol koji je poništen, ali smo i dalje nastavili napadati i ja sam postigao gol za naše vodstvo.Osim tog zgoditka imali smo još par prilika,ali i gosti su imali svoju priliku ali je naš golman dobro reagovao i spasio mrežu.Drugo poluvrijeme je se nastavilo istim tempom i bilo je prilika na obje strane,oko 80 minute sudija je nakon gužve izmedju igrača isključio našeg i njihovog igrača, i u 88 minuti gosti smanjuju rezultat na 2:1.Naša pobjeda je zaslužena,bili smo bolji, više željeli trijumf i to na kraju i ostvarili.

R.Mamela /sportske.ba