SANJIN JEDNOSTAVNO ODUŠEVLJAVA!

Posavina Vijesti

 

Predstavljamo Sanjina Ćorhasanovića iz Posavine, 12-godišnjeg dječaka koji ima poseban dar, a to je apsolutni sluh. Tek jedna od 10 hiljada osoba ima takav sluh, a njegov talent je prepoznat u široj javnosti kada je oduševio žiri osvojivši prvu nagradu među 350 djece na prestižnom međunarodnom muzičkom festivalu Primavera u Bijeljini.

Sanjin živi sa svojim roditeljima i sestrom Iman, koji su mu velika podrška u svemu, a najviše, pored glazbe, voli provoditi vrijeme na biciklu i sa svojim kućnim ljubimcima.

„Krenulo je to od kad sam bio mali, imao sam otprilike 4 godine i ja sam svirao klavir i rukama i nogama. Ja sam i odrastao uz klavir, a i također uz svoje roditelje i uz svoje kućne ljubimce“”, kaže Sanjin.

Sanjinov apsolutni sluh zapravo je otkrila njegova sestra Iman. Dok je učila svirati klavir te ponekad pogriješila, Sanjin je uočavao greške i bez gledanja u klavir govorio joj koji ton treba ispraviti. Kasnije, uz pomoć profesorice glazbe, Sanjinu je utvrđen apsolutni sluh. Izborio se za prvo mjesto na prestižnom natjecanju gdje je sudjelovalo oko 350 djece njegove uzrasti i žiri je zaista bio oduševljen njime.

„Prije ovog nastupa dok sam čekao hvatala me jedna velika trema, ali kad sam krenuo svirati te svoje kompozicije, odnosno svoj program, onda je trema automatski nestala, samo sam vidio svoje ruke kako stišću tipke“, navodi Ćorhasanović.

Sanjinov je omiljeni skladatelj Chopin, kaže da je nazahtjevniji i da puno mora vježbati za svaku izvedbu te se nada da će na ljetnjem odmoru naučiti još jednu skladbu. Pored svega, Sanjin je odličan učenik, marljivo dijete koje svoje slobodno vrijeme provodi kao i sva ostala djeca- radeći ono što ih najviše uveseljava.

„Ja ću se svakako baviti glazbom, ali tko zna gdje će me put odvesti. Za mene su zvukovi koji me okružuju glazba, note koje se spontano ispisuju u mojoj glavi. Sve što čujem, pretvaram u tonove i zapravo ja živim u svijetu glazbe“.

Svaki cvrkut ptica, rad mašina, zvukove iz prirode, Sanjin pretvara u tonove i uživa. Svima nama bilo bi ljepše kada bi bili sretni i zadovoljni uz sitnice koje nas svakodnevno okružuju i koje ponekad čak i ne doživljavamo, a život je jedan, lijep i vrijedan.

federalna.ba